Ръководителите на Байерн Мюнхен се оказаха пред огромен проблем, след като обявиха, че Томас Тухел ще напусне клуба след края на сезона, а треньорите, които бяха в списъка с кандидати им отказаха. Сега те трябва да търсят други решения. Последният, който им отказа, беше Ралф Рангник, който реши да продължи да води националния отбор на Австрия.

Затова в Мюнхен сега по всякакъв начин се опитват да намерят нов треньор, а новата им цел е Рогер Шмид, който в момента води Бенфика.

Твърди се, че с Шмид са се свързали ръководители на Байерн, които са му казали, че се интересуват от услугите му, а самият той е наясно, че за него това е невероятна възможност, която ще бъде почти невъзможно да откаже.

Германският треньор е доволен от поканата от Байерн и е отговорил на шефовете на клуба, че много би искал да поеме отбора, но проблемът е, че има валиден договор с Бенфика до лятото на 2026 г., а този клуб не иска да го пусне просто така.

Въпреки че Бенфика не е много доволен от резултатите напоследък, е ясно, че може да се възползва от предложението на Байерн Мюнхен.

Шмид няма да има проблем да напусне, но с много ясно послание, че Байерн трябва да плати клаузата за откупуване. Тази клауза е 30 милиона евро и Байерн сериозно обмисля да плати тази сума за Шмид, което говори много за това колко отчаяни са те да разрешат въпроса с нов треньор възможно най-скоро.

Байерн обмисля две имена след отказа на Рангник, но Тухел може да остане

Обрат: Ралф Рангник отказа да поеме Байерн Мюнхен

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS