Новият старши треньор на Славия Хосе Мари Бакеро бе представен официално. Испанецът разкри, че ще обърне голямо внимание на интегрирането на юношите в първия състав на „белите“. Бакеро заяви, че използва своята методология в Славия, която е използвал и в Барселона.

„Благодаря за топлото посрещане от страна на президента на Славия. Това е исторически клуб с големи традиции, който залага на собствени кадри и юноши. Направи ми впечатление, когато гледах моя син, когато игра в Славия. Когато президентът ми предложи да стана старши треньор и реших, че това е точният момент. В живота трябва да се взимат такива решения и мисля, че с опита си ще допринеса на отборът да израсне. Искам да водя по методологията, която съм използва в Барселона, и тук. Това ме мотивира и за това съм тук. Искам да направя от Славия един още по-добър отбор, от който е в момента“, заяви Бакеро.

„Целта е да се състезаваме максимално професионално и да се конкурираме с останалите ни съперници. Целта е да подобрим качествата на футболистите и да се издигаме като отбор. Преди много години думата „успех“ означаваше да се подобряваш, дори да не печелиш на всяка цена, за това искам нашите футболисти да се влагат на 100% и да показват всичко, на което са способни и да израстват. Ще се опитам да пресъздам вижданията си за играта и в Славия“, каза още.

„Нашата цел е да направим публиката да е доволна от това, което показва Славия. Ще направим всичко възможно с играта си да привлечем още хора на стадиона“, заяви новият старши треньор на Славия.

„Целта е да изградим младите футболисти като професионалисти. Трябва да бъдем търпеливи, защото този преход не е лесен. Да пуснеш един младеж на терена – това е награда за него и той трябва да я взема. Искаме младите футболисти да израснат и в близките години да са гръбнака на този отбор“, заяви Бакеро.

„Моят син показа качествата си, за да се състезава в България. Много съм щастлив, че ще работя с него. Няма да имам различно отношение към моя син, спрямо другите футболисти. Разбира се, че съм щастлив, че той е в Славия, защото съм му баща“, коментира старши треньорът на Славия.

„Христо Стоичков е една истинска легенда. Не само в България или Барселона – той е световна легенда. Има много силен характер. Станахме и семейни приятели с него впоследствие“, завърши Хосе Мари Бакеро.

Дарко Тасевски влиза в щаба на Бакеро

Синът на новия треньор и още двама се завърнаха в Славия

Славия с три контроли в Банско и една в Разлог, представя отбора срещу шампиона на Втора лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS