Балъков: Показаха ни как се играе модерно

dsport.bg

Селекционерът на България Красимир Балъков призна, че Англия е изнесла урок по модерен футбол и импровизация. 

"Това бе урок по модерен футбол и импровизиця. Ние просто на отделни моменти не можехме да отговорим на динамиката им. Концепията ни фукнционираше и съм доволен от футболистите, въпреки тежката загуба. Доста далеч сме от този футбол, но трябва да работим, това е пътят - няма друг. Когато се играе със самочувствие, се случиха много хубави неща. Имахме ситуации за гол, но ни очаква още много, много работа", обяви Балъков. 

"Четирите гола са от наши грешки, нямаме гол от игра, освен един, но той дойде след грешен пас. Играхме с един от най-силните отбори в Европа. Доволен съм от дисциплината, която показахме на терена. Сложихме основата и показахме линията, която трябва да следваме. Това са грешки на растежа. Искам играчите да нямат страх и да играят модерен и европейски футбол. Изборът на национални състезатели е оскъден и не можем да се лишим от Десподов и Бодуров. Бодуров направи нелепа дузпа, но иначе се представи добре. Ако Вандерсон беше вкарал нямаше да получим контраатака и гол. Имам зелена светлина от БФС да работим за концепция, която догодина да влезе в действие. Който иска да се научи на модерен футбол ще я следва, който не - това е негов избор. Трябва да мислим за 13-14 годишните, които идват от школите, ако искаме да играем модерен футбол. Сегашните национални състезатели са изпуснали много още в своето младежко обучение", заяви той.

Чуйте какво казва Краси Балъков в аудиото

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още