Старши треньорът на Септември Красимир Балъков коментира загубата с 0:1 от Спартак Варна, вследствие на която тимът му отпадна във Втора лига. Той заяви, че води разговори с шефовете на Септември и желанието му е да остане начело на отбора. Балъков засегна още темите за феърплея в първенството и инвестициите, които българската държава прави в спорта.  

„След мача Септември изпада, но при положение че всички мачове се играят по едно време, сме длъжни да дадем всичко от себе си. Единствено мога да бъда доволен от този мач. Това беше най-добрия ни мач. Освободени, без напрежение. Опитаха се, дадоха всичко от себе си момчетата. Ако продължават така, догодина отново ще влязат в efbet Лига“.

„Работата ни е да се занимаваме с футболистите, да се опитваме да ги балансираме психически, да им обясним, че няма нищо страшно. В спорта един печели, друг губи. Когато футболистите са освободени психически, можем да извлечем максимума през 90-те минути“, започна Балъков. 

„Не мога да ви кажа нищо в този момент. Имаме разговори, които трябва да видим дали ще продължа в Септември. Дори да не продължа в Септември мисля, че Септември много години залага на млади български футболисти. Тук-таме има и чужденци, които помагат. Аз винаги съм близко до този клуб и помагам с каквото мога. Определено няма да си крия душата, работи ми се с тези футболисти. Виждам много голям потенциал в школата. Трябва постоянство и време. Това е правилният път за развитието на българския футбол“, добави той. 

„Мога да потвърдя това, което Херо казва, че нашият отбор е играл абсолютно феърплей. Техният също, но в българския футбол има понякога много дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не искам да влизам в подробности. Не ми е работа. Не съм БФС, който трябва да погледне в тая посока. Съветвам всички, които обичат българския футбол, един ден да станем свидетели на това, което стана в Германия. Абсолютен феърплей. Майнц, без да играе за нищо спря Дортмунд и Байерн стана шампион. Нямам никакви доказателства и не мога да твърдя, но нашият феърплей е българският“.

„Българският футбол ще го бъде, когато държавата се вдигне. След малко ще започне финалът на Лига Европа в Унгария. Ако сте гледали в репортажа, има поне пет държави, които инвестират на 1.2% от бюджета на държавата във футбол. Не в спорт, само във футбол. Ние инвестираме 0,06. Ние сме държавата, която най-малко се интересува от спорт и това трябва да се промени“, каза още треньорът на Септември.

Победата се оказа недостатъчна! Спартак надви Септември и го издърпа в казана Втора лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS