България домакин на трето световно по хокей, Китай идва в София

Инес Павлова Инес Павлова

Преди 45 години България приветства за първи път състезание по хокей. Почти половин век по-късно, отново родината ще приеме надпревара. България ще е домакин на Световното първенство до 18 години (втора дивизия)  за младежи. Форумът ще бъде от 23 до 29 март в София.  

В рамките само на 4 месеца, България приема трето световно първенство по хокей на лед, след това за жени и до 20-годишни младежи (3-та дивизия). 

Страната ни заема правото на Китай да домакинства. Преди минути dsport.bg научи, че китайският национален отбор е потвърдил участие си в София, като ще бъдат взети специални мерки за сигурност, с оглед коронавируса. Международната федерация по хокей на лед чрез своята медицинска комисия вече е издала специална разпоредба, според която хокеистите не се прегръщат, а поздравът им е само с ръкавици.  Организаторите от българска страна също ще имат специална организация, въпреки че китайските хокеисти имат рестрикция, а и постоянно са на състезания извън родината си, където върлува смъртоностния вирус. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още