България ще научи своите противници за квалификациитте за Европейското първенство по електронен футбол на 8 февруари от 21 часа. Националният ни отбор е поставен в трета урна.
55-те държави ще бъдат разпределени в 10 групи – 5 групи по 5 отбора и 5 групи по 6 отбора.

Някои държави не могат да бъдат поставени в една и съща група според решения на Изпълнителния комитет на УЕФА. Това са:
- Армения / Азербайджан
- Босна и Херцеговина / Косово
- Сърбия / Косово
- Испания / Гибралтар
- Украйна / Русия
- Русия / Косово

Жребият ще се излъчва на живо на UEFA.com, UEFA YouTube, Facebook и Twitter. 

Междувременно станаха ясни и датите за провеждане на квалификационните двубои. Те ще се проведат в 4 понеделника - 15 март, 29 март, 12 април и 26 април, а баражите ще бъдат на 10 и 17 май.

По време на квалификациите всеки отбор ще играе по два мача срещу всеки съперник от групата си. Точките и от двата мача ще бъдат пробавени към актива в класирането. Десетте отбора, завършили на първо място в групите си ще се класират директно за финалите, а десетте отбора, завършили на второ място ще играят баражи.

Най-добрите 16 отбора на Стария континент ще се борят за шампионската титла на живо в Лондон на 9 и 10 юли. Наградният фонд на UEFA eEURO 2021 е в размер на 100 000 EUR, като 40 000 са за победителите.

Миналата година шампион стана Италия, които победиха Сърбия на финала с 3:1 срещи. 

Тази година селекционерът на българския национален отбор Емил Димитров проведе сложна селекция, включваща поканени играчи и серия отворени за всички желаещи турнири. По този начин бе определен разширен състав от четирима състезатели - Радослав Христов, Иван Ванчев, Димитър Петров и Димитър Лазаров, които вече 5 месеца тренират и се подготвят заедно. До края на тази седмица ще бъдат обявени двамата титуляри.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS