Собственикът на ЦСКА подписа важен договор за българската борба в Техеран

dsport.bg

България и Иран парафираха споразумение за сътрудничество в борбата. В контракта са заложени ежегодни лагери на разменни начала с по двамата най-силни към момента състезатели във всяка категория на класическия и свободния стил.

Договорено бе и участието на най-добрите борци на двете страни на турнирите „Тахти къп“ и „Дан Колов – Никола Петров“.

Контрактът бе парафиран в Техеран от Гриша Ганчев, член на управителния съвет на Българската федерация по борба, и Алиреза Дабир, президент на Иранската централа и олимпийски шампион от Сидни 2000.

На подписването присъства Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на мъжкия ни национален отбор в класическия стил.

По време на едноседмичния престой в страната Назарян направи открита тренировка и изнесе семинар пред най-добрите ирански борци. Интересът към българските гости бе голям и от страна на медиите. Двамата гостуваха в най-голямата иранска телевизия, където представиха книгите, посветени на Назарян, Валентин Йорданов, както и българските успехи на олимпийски игри – „България на Олимп“.

В Иран има 5 милиона картотекирани борци, като 40 000 състезатели са на заплата във федерацията, в която служителите са 1200! А тренировъчната база на националите е супермодерна.

В момента класиците са на подготовка в Тетевен, а жените и мъжете в свободния стил са на Белмекен.

Днес стартира държавният шампионат в свободния стил в Ловеч, който пропуска Георги Вангелов, заради подготовката си за олимпийските игри. Но на тепиха в зала „Ловеч“ излезе Микай Наим, настоящ носител на златния пояс „Дан Колов“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още