Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

България и Украйна в съвместен лагер по кикбокс на НСБ "Спорт палас"

Добри Атанасов Добри Атанасов

По време на Световното първенство по кикбокс  за мъже и жени в стиловете фул контакт, киклайт контакт и пойнт файтинг, което се провежда в столицата на туризма в Турция,  се състоя една от най-важните срещи между президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов и президента на федерацията по кикбокс в Украйна Олга Павленко. На нея бе връчен официален документ, с който украинската федерация потвърждава своето участие с целия си национален отбор по кикбокс (юноши старша възраст, мъже и жени) в сбор лагер с националния отбор на България по кикбокс.
Той ще се състои от 01 до 14.08.2020г  в националната спортна база „Спорт палас” във Варна. 
Това е огромна крачка за развитието на кикбокса в България, която беше цел на родната федерация. 
Ето какво заяви по този повод Галин Димов:
„Направих една от най-ползотворните си работни срещи за бъдещето на кикбокса в България. Получих потвърждение, за което работих дълго и последователно. Спечелих още един приятел и достоен колега, ръководител в лицето на президента на федерацията по кикбос в Украйна Олга Павленко. Нашите отбори ще работят заедно през 2020 година. Неслучайно избрах Украйна. Отборът им се съсътои от многократни европейски и световни шампиони по кикбокс в ринговите, а и вече в татами дисциплините. На всички официални международни първенства са в челните позиции.  Наблюдавам работата им и се радвам, че ще имаме възможността да „черпим от извора”. Ще бъдат при нас достатъчно дълго време, за да обменим опит и да направим добра подготовка на отборите си. През 2020 година ще има световно първенство за кадети в края на месец август и европейско първенство за мъже и жени в началото на месец октомври. И двете състезания ще бъдат във всички кикбокс дисциплини. Това е златна възможност за нас да се подготвим качествено и няма да я пропуснем. Провеждам разговори и с останалите колеги и се надявам скоро да имаме възможността да планираме нашите лагери и с други топ отбори. Условията в „Спорт Палас” са повече от идеални. Ще дадем възможност  и на всички шампиони от нашите държавни първенства да тренират с националния отбор на Украйна. Използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта и на министър Кралев, че ни подкрепят и спомагат адекватно за развитието на всички спортове в България. Продължавайки да работим всички заедно ще постигнем желаното от нас и съвсем скоро България ще е в топ 3 на световна сцена по кикбокс”.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук