България изпраща двама гимнастици и една гимнастичка на Световното по спортна гимнастика

На брифинг за медиите от ръководството на федерацията по спортна гимнастика обявиха колко и кои състезатели ще участват на Световното първенство в Щутгарт, Германия, което стартира на 4 октомври.

България ще бъде представена от двама гимнастици Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров, и една гимнастичка Лени Медсън. Решението е взето на база резултати от контролни занятия.

Няма да се разчита на Димитър Димитров, на който му предстои операция на глезена, след контузията, която получи по време на Европейското първенство.

Председателят на федерацията Красимир Дунев разясни, че състезателите показват увереност и целта, която е поставена пред тях за предстоящото първенство е взимане на квота.

Хъдълстоун и Александров ще се борят за печеленето на една  квота, тъй като по правилник няма право на две. Може да се завоюва една при мъжете и една при жените.

„Отиваме за квоти, не за медали или призови места“, заяви Красимир Дунев.

По време на пресконференцията стана въпрос и за доброто представяне на националите по време на двете Световни купи - тази в Турция и тази в Унгария, където Дейвид Хъдълстоун донесе сребро на прескок, а Йордан Александров общо 3 бронзови отличия, един от Унгария на успоредка и два от Турция на успоредка и висилка.

Председателят на федерацията, както и треньорите споделиха, че са доволни от резултата и разкриха, че Дейвид е получил контузия на коляното по време на Световната купа в Унгария преди един от финалите.

Самите гимнастици също споделиха как се чувстват след двете състезания и дни преси форума в Германия.

„Не съм доволен от себе си, паднах доста пъти. В Турция трябваше да играя на три уреда, а успях само на един. В Унгария отново допуснах нелепи грешки, паднах на земя и на кон, но после се събрах – борих се със себе си. За квотата продължаваме да се готвим“, заяви Дейвид Хъдълстоун.

Той разкри, че е нервен гимнастик и когато е в залата и нещата не се получават започва да се ядосва и да се кара със своите треньори.

Другият ни представител Йордан Александров сподели, че е доволен от себе си и представянето си в Турция и в Унгария.

„Доста съм доволен от представянето си и на двете Световни купи. Всяка година ставам все по-стабилен психически. През последните 5 години не мисля, че бях на нивото на най-добрите, но сега ги настигам и се боря“, каза Александров.

В края на събитието Красимир Дунев разкри, че вече е сигурно и домакинството на България за Световна купа по спортна гимнастика. Събитието ще бъде през май, а градът, в който ще се проведе ще бъде морската ни столица Варна.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още