България получава още една виза в класическата борба за Олимпийските игри в Париж. Това стана възможно след преразпределение на 16-те вакантни квоти, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в подреждането от квалификациите.

Преди седмица Международният олимпийски комитет одобри 16 от 26-те индивидуални спортисти от Русия и Беларус, но други 6 отказаха да пътуват за Париж.

Така UWW трябваше да разпредели нови 16 квоти, които бяха раздадени на страните с най-предно класиране.

На евроквалификацията в Баку страната ни бе представена от Георги Иванов, който направи дебют при класиците и стигна до четвъртфиналите. Преди това той триумфира на турнира по свободна борба „Дан Колов“ и спечели златния пояс.

Преразпределението донесе квота и за Франк Чамизо. Кубинецът с италиански паспорт бе грубо ощетен на пресявката в Баку, а на световната квалификация не успя да стигне до визата в категория до 74 кг. на свободния стил.

Остава Националните олимпийски комитети да потвърдят новите участници. Визите в борбата не са поименни и състезателите могат да бъдат сменени в последния момент.

Преди това от квалификациите квоти взеха Биляна Дудова (62) и Юлияна Янева (76), Айк Мнацаканян (77) и Семен Новиков (87) при класиците, както и Магомед Рамазанов (86) в свободния стил.


Следва преразпределението на визите:

Свободен стил

57 кг - Северна Македония (Баку)

74 кг - Китай (Белград)

74 кг - Италия (Баку)

97 кг - Украйна (Баку)

97 кг - Молдова (Баку)

125 кг - Полша (Баку)

Класически стил
60 кг - Румъния (Истанбул)

77 кг - САЩ (Истанбул)

87 кг - Грузия (Истанбул)

130 кг - България (Баку)

130 кг - Естония (Истанбул)

Женска борба

50 кг - Литва (Баку)

53 кг - Гърция (Белград)

57 кг - Украйна (Баку)

57 кг - Монголия (Истанбул)

62 кг - Швеция (Истанбул)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS