България сформира нов национален отбор по волейбол за девойки

dsport.bg

След промяната на възрастовите групи от страна на Европейската конфедерация CEV ще имаме новосформирана национална формация при момичетата. Тя ще е съставена от състезателки, родени 2007/2008 година.

Този отбор ще бъде воден от Владислав Тодоров и се събира в този си вид за първи път. Ще бъде проведен тридневен лагер. Кампът ще е в зала „Левски София“ на 29, 30 и 31 октомври. Подобен ще бъде проведен и в края на месец ноември, когато ще бъдат повикани още нови имена.

Пред тази селекция предстои Балканско първенство, което се явява квалификация за Европейския шампионат през 2023 за момичета под 17 години. Форумът е предвиден между 15 и 31 януари в Турция. Точните дати и градът-домакин ще бъдат оповестени допълнително от домакините. Подготовката за Балканското първенство ще започне в края на декември.

Селекционерът Владислав Тодоров събира 18 момичета за първия лагер. Идеята е на следващия сбор да бъдат повикани още състезателки и така да бъде дадена възможност на повече млади волейболистки за изява. След двата лагера ще бъде обявен окончателният разширен състав за подготовката през декември.

„Решенията, които бяха взети на международно ниво, наложиха промяна в националните формации. Имаме много добри състезателки в тази възраст. Владислав Тодоров е много мотивиран да работи с тях. Надявам се да могат да реализират своя потенциал. Пожелаваме успех на младите ни волейболистки в предстоящите състезания“, коментира председателят на Комисията по детско-юношески волейбол Евгени Иванов.

Хебър тръгна за решителната битка за Шампионска лига

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още