България срещу Австрия и Израел в квалификациите за Евроволей 2021

dsport.bg

Българският национален отбор по волейбол научи съперниците си за квалификацията за Европейското първенство през 2021. "Лъвовете" попаднаха в група "B" и ще се изправят срещу Австрия и Израел. 

Срещите ще се играят при разменено гостуване през август и септември 2020 година.

Полша, Чехия, Естония и Финландия ще бъдат домакини на Евроволей 2021. Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, Германия и Белгия са сигурни участници на Шампионата на Стария континент.

Победителите в 7-те групи както и 5-те отбора с най-добри показатели, които са завършили втори в групите, ще се класират за участие на Европейското първенство.

Всички групи: 

Група А: Нидерландия, Швеция, Хърватия

Група B: България, Австрия, Израел

Група C: Турция, Северна Македония, Дания, Босна и Херцеговина

Група D: Испания, Латвия, Молдова, Кипър

Група Е: Словакия, Румъния, Швейцария, Албания

Група F: Гърция, Черна гора, Азербайджан, Грузия

Група G: Беларус, Португалия, Норвегия, Унгария

При жените България се класира за турнира като домакин. Другите три държави, които ще приемат срещи от Шампионата на стария континент, са Сърбия, Хърватия и Румъния. Турция, Италия, Полша, Холандия, Германия, Русия, Белгия и Азербайджан са другите тимове, които са сигурни участници на Евроволей 2021 при дамите. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук