България ще е домакин на две световни купи по скокове на батут

dsport.bg

Българска федерация по скокове на батут спечели домакинството на две Световни купи,  които ще са олимпийски квалификации за игрите в Париж през 2024 г.

За следващия олимпийски цикъл Междунарадната федерация по гимнастика (ФИГ) е предвидила да има общо 6 Световни купи с ранг олимпийски квалификации.

Състезанията са разпределени  в следния ред : 4 Световни купи ще се състоят през 2023г., а 2 надпревари ще има в олимпийската 2024 година.

България подаде своята кандидатура през месец юни, а положителният отговор за родното домакинство дойде преди седмица.

Световните купи по скокове на батут ще се проведат през октомври 2023г. и месец април 2024г. в двореца на културата и спорта във Варна.

За настоящите Олимпийски игри в Токио страната ни не успя да спечели квота за участие. Причината е подмладения национален отбор, който в момента наброява 30 състезатели по скокове на батут разширен състав. Всички те се подготвят за следващия олимпийски форум, който е само след три години във френската столица.

Предстоящите домакинства на двете Световни купи ще са трамплин за родните състезатели към спечелване на визи за Париж 2024г.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още