Българският национален отбор ще има нов селекционер до края на месец юли. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Той е категоричен, че нов Конгрес не трябва да има на този етап. Михайлов коментира и снимката с Дан Тан.

„Категорично не!“, заяви босът на родния футбол на въпрос дали е възможно скоро да има нов изборен Конгрес, какъвто искат Димитър Бербатов и екипът му.

„Само за половин година и само заради тях организирахме два конгреса, които преминаха показно и като организация, и като прозрачност – факт, който беше отчетен и от представителите на ФИФА и УЕФА. Когато и световната, и европейската федерация дадат подобно мнение, претенциите на групичката около Бербатов тотално олекват. Да не говорим, че и самият Бербатов от трибуната похвали организацията през октомври, преди да смени плочата. Знаете ли колко пари и административни усилия коства организирането на едно Общо събрание с огромния брой клубове? В крайна сметка Българският футболен съюз и българският футбол не са длъжни да обслужват нечии ръководни амбиции и прищявки. Повтарям – точно тези хора са виновни за настоящата ситуация! Още от момента, в който оттеглих оставката си, започнаха постоянните им опити да разклатят БФС – сигнали, претенции, всякакви ченгеджийски номера, с които пробваха да отложат вписването ми“, добави Михайлов по темата.

Относно обвиненията в черно тото и снимката със световния бос на черното тото Дан Тан, Михайлов каза:

„Ето – това е показателно за кампанията, в кавички, на Бербатов и околните му. Претоплят се манджи от преди над 10 години – и то при положение, че всички обстоятелства, свързани с този мач, са изяснени отдавна, включително имаше изслушвания в Народното събрание. Много ми е интересно как мои бивши служители, които тръбят как БФС не дава възможност за развитие, а в същото време са преминали образователни програми на УЕФА на сметката на БФС, не споменават че мачът между България и Естония е пример за манипулация без участието на отборите и съответните федерации. Нещо повече – БФС и естонската федерация първи сигнализираха за нередности в тази контрола. Между другото, по мои спомени Стилиян Петров беше капитан на България срещу Естония – нека той каже дали и как е участвал в черно тото… Колкото до някаква снимка – фактът, че съм сниман на Нова година близо до някакъв човек, не означава абсолютно нищо. Бербатов е рекламно лице на различни букмейкъри, включително на азиатски сайт за залагания – това обаче изненадващо за мен не се коментира“.

За новия селекционер на националния отбор:

„Техническата комисия начело с Георги Иванов вече разглежда варианти и кандидатури, които впоследствие ще бъдат предложени на Изпълнителния комитет. До края на юли трябва да имаме национален селекционер, който да разполага с достатъчно време да се запознае с обстановката и изискванията ни и да селектира отбора за септемврийските мачове“, коментира Борислав Михайлов пред gong.bg (създаден от редакторите на Dsport, който те след години напуснаха заради несъгласие с налаганата редакционна политика).

Неделев се прибра в България

ГДБОП потвърди, че Михайлов е бил привикан на разпит

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS