България ще представи предложение за промяна в съдийството в художествената гимнастика

dsport.bg

Президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова, международният съдия Християна Тодорова и членът на Треньорската комисия към българската федерация Мария Кънчева заминаха за руската столица Москва, съобщиха от родната федерация. Те ще вземат участие в симпозиум, иницииран от президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе за промяна на съдийството в художествената гимнастика.

България е една от трите държави, които ще представят предложение за промяна в съдийството. Днес в рамките на 15 минути Християна Тодорова ще изложи първа предложението на България, след това Италия и Русия също ще презентират своите концепции. Ще бъдат представени и разглеждани само предложенията на България, Русия и Италия.

На форума присъстват представители на 47 държави, съобщават от БФХГ. След направените предложения ще говорят и някои от съдиите БРЕВЕ - 1-ва категория. Симпозиумът в Москва ще се проведе в рамките на два дни, а българската делегация ще се прибере в София в понеделник.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ