България ще участва на новото издание на ATP Cup

Инес Павлова Инес Павлова

България ще получи покана да участва на новото издание на ATP Cup. Това обяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. 

Поканата за България за участие в турнира е дошла след срещите на Цветков с изпълнителния директор на Тенис Австралия Крег Тили и шефове на АТР. Виляние е оказало и доброто представяне на Григор Димитров.
"Имах много ползотворна среща с Крег Тили и шефовете на ATP. По всяка вероятност България ще бъде поканена за новото издание на ATP Cup през януари в Австралия. Форматът там е 5+1 капитан, който бива посочен от най-добрия тенисист. Има отделени 6 милиона за участие на състезателите и 9 млн. за премии за победи. На тези срещи има консенсус и за първи път ще се отделят средства за някои национални федерации, които участват в този турнир. Обнаждежден съм, че това ще стане традиция и все повече средства ще се отделят за младите. Това е изключително хубаво за България", каза той пред dsport.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук