България U16 в група II за Евроволей 2021

dsport.bg

Националният отбор на България за девойки под 16 години попадна в група II в Словакия за Европейското първенство 2021. Шампионатът ще се проведе от 10 до 18 юли в Унгария и Словакия.

Жребият за разпределенението на двете предварителни групи бе теглен днес в Люксембург. Като домакини Унгария и Словакия бяха поставени на върха на съответните два потока. Оостаналите 10 отбора бяха изтеглени, след като бяха поставени в пет купи по два според последното европейско класиране във възрастова група.

Двете предварителни групи:

Група I, Нийрегижа (Унгария): Унгария, Русия, Турция, Белгия, Чехия, Полша.

Група II, Хумене (Словакия): Словакия, Италия, Румъния, БЪЛГАРИЯ, Сърбия, Хърватия.

Първите два отбора от всяка група оформят финална четворка, която ще се играе в Нийрегижа. Заелите трето и четвърто място продължават борбата за разпределение на позициите 5-8 в крайното класиране в Хумене. Последните два тима от всяка група отпадат от по-нататъшна надпревара.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още