Юношеските национални отбори на България до 19 и до 17 г. научиха съперниците си за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство.

България U19 попадна в група 3 в компанията на Сърбия, Шотландия и Андора. Мини турнирите във всяка група ще се проведат между 4-12 септември, 9-17 октомври или 13-21 ноември 2023 г., като домакините ще бъдат определени допълнително. Първите два отбора във всяка група, както и най-добрият трети ще се присъединят към Португалия (N1 в ранглистата на УЕФА в тази възрастова категория) в Елитния кръг, който ще се състои през пролетта на 2024 г. Финалите на европейското първенство ще се проведат в Северна Ирландия през лятото на същата година.

България U17 пък ще спори с Унгария, Босна и Херцеговина и Андора в група 13 на квалификациите за Евро 2023/24. Мини турнирите ще се състоят между 1 юли и 21 ноември 2023 г., като първите два отбора и петте трети с най-добри показатели ще се сдобият с право на участие в Елитния кръг, за който автоматично се класира тимът на Нидерландия.

Домакин на финалния турнир, който ще се проведе през лятото на 2024 г., е Кипър.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS