България започва да развива и снежен волейбол

Инес Павлова Инес Павлова

България започва да развива снежен волейбол. Това разкри пред Дарик радио и dsport президентът на БФ Волейбол Любо Ганев. Той заяви, че на днешния Управителен съвет е създадена нова комисия по снежен волейбол. Въпросният зимен спорт по всяка вероятност ще стане олимпийски на по-следващата Зимна олимпиадата и България започва да се подготвя от сега.

„Създадохме една нова комисия по снежен волейбол с председател Тошо Стоянов.  Идеята е най-късно април месец тази година да направим един турнир. Може и да е демонстративен, на който да покажем, че започваме в България да развиваме и снежен волейбол. Досега сме го правили на ниво само между нас си. Трябва да създадем правилниците, да създадем документите, да направим вътрешен шампионат и всичко, което се прави за развитието на даден спорт. В България има много места, където може да се развива“, каза пред Дарик радио и dsport Любо Ганев.

„Зимните ни курорти ще са с приоритет. Там има много събития, където снежният волейбол може много лесно да се прави. В момента избрахме председател, на следващото заседание ще бъдат предложени членове на тази комисия и вече тя ефективно да работи. Естествено, че ние заимстваме всичко от Европейската конфедерация, защото сме техни членове. Тъй като целта е снежният волейбол да стане една от дисциплините на по-следващата Зимна олимпиада, ние сме длъжни да почнем от сега да работим“, допълни той по темата.  

Силвано Пранди - аут, Ники Желязков поема волейнационалите

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още