Българин – най-младият старши треньор в австрийския футбол

Във времена, в които българските треньори в чужбина се броят на пръстите на едната ръка, един роден специалист се превърна в най-младия старши треньор в австрийския професионален футбол!

Става дума за едва 32-годишния Александър Гицов, който ще бъде начело на втородивизионния Флоридсдорфер АК до края на сезона. До момента Гицов бе помощник на Марио Хандл, за когото бе ясно, че ще се раздели с отбора след края на кампанията. С оглед на ситуацията с коронавируса обаче от клуба са се споразумели с Хандл за прекратяване още в този момент, а Гицов ще има отговорността да води тима в оставащите двубои. Неговият тим е в долната половина на таблицата, но заради прекъсването се взе решение този сезон да няма изпадащи.

Гицов е роден в София, но от много години гради треньорска кариера в Австрия. Специалистът е бил треньор в много местни школи, а преди да премине във Флоридсдорфер бе част от друг втородивизионен тим – Хорн, където бе треньор на втория отбор и шеф на школата.

Най-младият треньор в елита на австрийския футбол пък е 37-годишният бивш наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който води Щурм Грац.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още