Българският национален отбор по художествена гимнастика направи добра подиум тренировка преди Европейското първенство, което започва утре в зала "Ласло Пап" в унгарската столица Будапеща.

Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева, Дара Малинова и Магдалена Вълкова изпробваха официалния килим в рамките на 20 минути като изиграха стабилно съчетанията си.

Официалната тренировка на грациите  беше наблюдавана от президента на Българската федерация по художествена гимнастика и водач на българската делегация Илиана Раева, от вицепрезидента на централата Невяна Владинова, от старши треньора на отбора Бранимира Маркова, от члена на Техническия комитет към Европейската гимнастика Християна Тодорова, от Филипа Филипова, която съдийства за България в индивидуалната надпревара и други.

Преди България подиум имаха отборите на Италия и на Германия водени от последните две световни шампионки София Рафаели и Дария Варфоломеев.

40-о Европейско първенство по художествена гимнастика стартира утре с отборната надпревара при девойките. Потокът на българките започва в 12.15 българско време. Първа на килима ще излезе Дара Малинова с лента. Възпитаничката на Райна Тошева ще играе три съчетания с обръч, с бухалки и с лента, а с топка ще се представи Магдалена Вълкова.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS