Българската, сръбската и румънската федерации по мини футбол стартират програма "Play Safe" по Еразъм+

dsport.bg

В София започва провеждането на иницитивата "Play Safe" по програма "Еразъм+" към Европейската комисия. Българска Асоциация Мини Футбол е координатор по проекта, партньори са Сръбката минифутболна федерация, Румънската футболна федерация и "Олимпия Футбол Клуб". 

В изпълнението на проекта са предвидени шест обучителни семинара - два с София, един в Пловдив, два в Букурещ и един в Белград, те ще се проведат до юни 2021, където проекта ще завърши с демострация и детски турнир по футбол. Основната тема "Играй безопасно" е насочена към защита на младите атлети от рискове за здравето и безопасността по време на мачове и тренировки. Представителите на Сърбия и Румъния ще се включат и в награждаването за футболист и мениджър на годината в Национална футболна база "Бояна" 

Над 140 човека ще вземат участие в цялата обучителна програма, ще обменят опит, добри практики и ще бъдат сертифицирани. На първата среща в София ще вземат участие 5 мениджъри на отбори по мини футбол от София. Това са Илиан Александров DXC Technology, Илиян Генадиев Софийска вода, Георги Китанов Atos, Евгени Чакъров Банка ДСК и Атанас Апостолов Sutherland Bulgaria. Те ще получат своите сертификати от Европейската комисия след приключване на първия семинар и ще могат да прилагат наученото в управлението на своите отбори в лигите на БАМФ.

Иван Стоилов президент на "Олимпия Футбол Клуб" ще направи презентация на тема работа с деца и юноши на тема безопасност и ще сподели дългогодишния си опит в сферата на детско-юношеския и масов футбол. Следващият семинар от проекта ще се проведе в Букурещ през месец април 2020г.   

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ