Българският бокс спечели трети медал и трета олимпийска виза на Европейските игри в Полши. Хавиер Ибанес Диас срещу победи с 5:0 арменеца Артур Базеян в четвъртфинал на кат. 57 кг. По този начин боксиращият за България боксьор си осигури минимум бронз, а с достигането си до полуфинал спечели и олимпийска виза за игрите в Париж следващото лято.

По-рано Станимира Петрова завоюва първи медал за българския бокс с бонус олимпийска квота за Париж 2024, след като на четвъртфинала в кат. 54 кг прегази с 5:0 ирландката Дженифер Лиън. В спор за място на финала българката ще излезе срещу британката Шарли Дейвидсън в петък от 14.00 ч. наше време. Станимира Петрова защитава в Полша титлата си от Минск, преди 4 години тя грабна златото във вторите Европейски игри, но в кат. 57 кг.

Втория медал в бокса спечели Светлана Станева. В кат. 57 кг тя стигна до полуфиналите, след като надигра категорично с 5:0 полякинята Юлия Шереметя. Освен, че си осигури минимум бронз, Станева си подпечата и виза за олимпийските игри в Париж следващото лято. На полуфинала Светлана ще се изправи срещу италианката Ирма Теста в петък от 19.30 ч. българско време.

В кат. 63.5 кг Радослав Росенов загуби с 0:5 четвъртфиналния си двубой с Лаша Гурули (Грузия) и така не успя да спечели отличие. По-късно днес в битка за медалите на четвъртфинал в кат. +92 кг излиза и Йордан Морехон срещу Йонас Язевициус (Литва).

Георги Градев нападна БОК: Няма как да обясним на аборигените, че в Сидни животът е друг

Станимира Петрова си спечели квота за Олимпиадата в Париж

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS