Балотели плащал по 150 хил. паунда на година в Ман Сити

Габриел Талви Габриел Талви

Бившият футболист на Манчестър Сити Мика Ричардс сподели как е работила системата за глобяване на състезателите от тима  по време на неговото време с небесносинята фланелка и как Марио Балотели отнасял парична глоба почти всеки ден.

Преди дни в английските медии бяха показани как стоят нещата към този момент в Челси под ръководството на Франк Лампард, където глобата при закъснение за тренировки възлиза на 20 000 паунда.

Солидни глоби плашат играчите на Челси

Като вице-капитан Мика Ричардс е имал задачата да събира глобите от своите съотборници при провинения. Той сподели пред „BBC” как редовно му се е налагало да взима от Марио Балотели.

Попитан за сериозната глоба при закъснение за отборно занимание, Ричардс отвърна, че паричната сума, която трябва да заплати закъснелият футболист, е сурова, а малко по-късно призна: „Балотели винаги закъсняваше. Събраните пари от глоби ги дарявахме за благотворителност. До Коледа вече имахме събрани 100-150 хиляди паунда само от закъсненията на Марио Балотели. Да речем, че имаме отборна среща някъде. Балотели пристигаше на време в посочената сграда, но седеше във фоайето. После идваше на срещата, но тя вече бе започнала“.

Ричардс после призна, че не е бил крайно усърден в събирането на глобите, за разлика от капитана Венсан Компани: „Компани беше крайно зает, нали? При него си личи, че това е така. Той винаги следеше дали глобите са платени. Аз бях вице-капитан, един от лидерите в съблекалнята, и поради това Венсан ми каза да се заема. Аз обаче не бях предател и никога не бих изпортил свой съотборник пред мениджъра или пред Компани. Само ако Компани те види, тогава получаваш глоба и аз я събирам. Тогава можеше и да се обжалва паричната санкция. Това ставаше, като отидеш в офиса на мениджъра заедно с Венсан. Компани имаше лист, на който бяха записани всички глобени. Той беше като класен ръководител или главен учител. Беше един от хората, които като ги видиш да вървят срещу теб в коридора, се обръщаш на другата страна. Аз се опитвах да съм в приятелски отношения със всеки в отбора и затова понякога казвах на Балотели, че ще си затворя очите този път. Марио обаче закъсняваше всяка седмица, така че това беше единственото, което можех да направя за него. Компани винаги следеше дали си върша работата отговорно”.

Мика Ричардс прекара 14 години в Манчестър Сити (от 2001 до 2015 г.) и успя да спечели Висшата лига и ФА Къп за това време.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ