Бъркотията в Барселона с тавана на заплатите

dsport.bg

Най-голямото главоболие пред ръководството на Барселона в момента е подписването на нов договор с Лионел Меси, който от 1-и юли е свободен агент. Това обаче е много трудно да се случи в този момент, заради таванът на заплатите, които от Ла Лига наложиха на отборите.  

„Днес имаме фонд за заплати в размер на 110% от очаквания доход. Размерът на заплатите трябва да се коригира и трябва да работим в тази посока. Това е друга ситуация, в която трябва да вземем решения, за да се съобразим с финансовия феърплей“, каза президентът на клуба Жоан Лапорта.

Лапорта за Меси: Въпрос и на финансов феърплей

Лимитът на заплатите в отборите се изчислява въз основа на бюджетите на клубовете. В Барселона този лимит бе свет с цели 47,1% спрямо предходната година и затова сега на „Камп Ноу“ могат да изплащат заплати на обща стойност малко под 350 млн. евро на сезон, в сравнение с над 650 млн. евро през миналата година.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обясни нещата така: „Барселона не е направил нищо лошо, ако не бе пандемията, нямаше да се наложи да намали размера на заплатите си толкова много. Те просто имат друг модел на управление. Клубът имаше малко повече дългове, но бе абсолютно платежоспособен. Сега той трябва да намали размера на заплатите, за да може да се справи с този дълг. COVID-19 коства много на приходите и затова трябва да се правят промени в заплатите“.

Наскоро той заяви, че каталунците ще успеят да изчислят сметките си, като също така каза, че Ла Лига не може да направи специални правила за Меси.  

Ръководството на Барселона е взело решение за подписването на нов договор с Меси

Лапорта говори с президента на Ла Лига за Меси

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още