Барселона налага клауза “анти-Пике“ в новите договори на своите играчи

dsport.bg

Барселона налага клауза „анти-Пике“ в новите договори на своите играчи, твърди вестник „АВС“. 

В тази клауза е записано, че футболистите не могат да съвместяват други дейности или да участват в социалните мрежи с различни каузи, които не са съобразени с клуба. 

Все повече професионални клубове искат играчите им да не се разпръскват в своите инициативи, а да бъдат концентрирани на футболния терен. 

Нововъведението се прилага от миналия сезон на фона на решението на бранителя на каталунците Жерар Пике да закупи футболен клуб в Андора и да се заеме с организацията на Световна купа по тенис.

Също така Барселона ограничава използването на социалните мрежи по време на мачове и тренировки, а също така има и забрана за разпространяване на снимки, които са скрити от аудиторията места като пример се дава пребиваването на отбора в хотелите преди мачовете.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още