Барселона отива на ''Йохан Кройф'' при реконструкция на ''Камп Ноу''

dsport.bg

На фона на всички дилеми, които имат в Барселона с тавана на заплатите в отбора, които не позволяват регистрирането на новите футболисти, ръководството на каталунците е напънт да вземе много важно решение, свързано с домакинските мачове на отбора.

То се отнася до мястото, където Барса ще играе, когато започне планираната реконструкция на „Камп Ноу“. Жоан Лапорта никога не е крил, че има възможност „блаугранас“ да отидат да играят на друг стадион за дълго време (около година), за да може да се задействат ремонтните дейности на техния стадион.

Ръководителите и мениджърите в клуба вече на няколко пъти са се срещали с Общинския съвет на града, за да говорят относно използването на олимпийския стадион „Луис Компанис“. Неговото разположение на хълма Монтджуик обаче би създало редица логистични проблеми и затова каталунците са се насочили към помощния стадион „Йохан Кройф“ на клубната база, твърди испанското издание „Mundo Deportivo“.

Друг плюс на „Йохан Кройф“ спрямо олимпийския стадион е, че на „Луис Кампанис“ се провеждат и  други развлекателни мероприятия и това би затруднило поддържането на тревната настилка в перфектон състояние. Заради тези събития могат да настъпят промени и в календара на отбора, което не се харесва на ръководството на Барселона. Освен това достигането до стадиона ще бъде по-трудно за феновете на отбора, тъй като дотам няма метро.

Помощния стадион в клубната база „Espai Barça“ няма да изисква Барселона да плаща наем, което също е важно в настоящата тежка финансова ситуация, в която се намира клубът. Въпреки това „Йохан Кройф“ разполага с едва 6 000 места, докато олимпийският стадион е десет пъти по-голям. Това обаче не е кой знае колко голям проблем, тъй като „блаугранас“ могат  да поставят допълнителни седалки.

Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи по този въпрос, но ръководството, начело с Жоан Лапорта, ще се опита да го реши максимално бързо, за да може каталунците да не изпаднат в безизходица ако се стигне до реконструкци на „Камп Ноу“ през сезон 2022/2023 г.

Зелена светлина от съда за спортния комплекс на Барселона

Барселона опипва почвата около Инсиние

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още