Финансовото състояние на Барселона въобще не е цветущо, като клубът се опитва да продаде някои от играчите си и да убеди други да намалят заплатите си, за да може да привлича нови футболисти.

На този фон стана ясно, че каталунците може да бъдат „обръснати“ от Мюнхенския съд за патентите заради нерегламентирано използване на реклама по паната около терена на „Камп Ноу“.

Барса използва технология, при която зрители от различни региони от света виждат различни реклами, съобразени с интересите им. Този тип реклама донесе сериозни пари от спонсорски договори на клуба, но сега той може да си изпати.

Англо-финландската компания „Supponor“, която е доставчик на подобен тип реклама, бе призната за виновна по обвинение за кражба от швейцарската компания „AIM Sport“, която работи с Реал Мадрид и Севиля.

Затова клубовете, работили със „Supponor“, ще понесат отговорност за печалбите вследствие на тази технология. За Барса това означава, че клубът ще трябва да плати глоба в размер на 30 милиона евро. Наред с това, „блаугранас“ ще загубят и някои от спонсорите си.

Шави иска Кунде за центъра на защитата на Барселона

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS