Барселона предлага нов договор на Мориба до края на седмица

dsport.bg

Ръководството на Барселона се очаква да предложи нов договор на Илаиш Мориба до края на седмицата.

Спортно-техническото ръководство на Барселона го смята за играч с голяма перспектива и иска на всяка цена да го задържи на „Камо Ноу“.

Настоящото споразумение между двете страни изтича на 30 юни 2022 година.

Идеята на шефовете на Барселона е Мориба да продължи своя договор с клуба до лятото на 2026 година.

Подновяването на договора на Мориба с клуба няма да стане лесно, защото халфът има предложения от няколко клуба от Висшата лига.

Ако някой от тях му направи сериозна оферта от финансова гледна точка, Барселона няма да може да реагира, защото клубът се намира в много деликатно икономическо положение.

Лапорта е много ясен, че не може да се застрашава финансовата цялост на клуба. В момента Барселона не може да се конкурира икономически с другите водещи клубове в Европа. Поради тази причина е от съществено значение футболистът да иска да продължи в Барселона – проект, в който може да има много минути игрово време, като се има предвид, че Роналд Куман вече показа, че ще разчита на него.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още