Барселона продължи сътрудничеството си с УНИЦЕФ

dsport.bg

Барселона и УНИЦЕФ подписаха споразумение да продължат сътрудничеството си до лятото на 2022 година.

Последното споразумение между Барселона и УНИЦЕФ беше подписано през 2016 година и беше за четири сезона, до юни 2020 година. Следователно през целия изминал сезон и до преди няколко седмици двете страни са работили без договор.

Последният договор за сътрудничество между двете организации приключи в средата на пандемията и според радио „Каталуня“ това може да е една от причините, поради които подновяването да е забавено.

Въпреки това през този сезон Барселона запази логото на УНИЦЕФ в долната част от фланелката.

Новото споразумение между Барселона и УНИЦЕФ е различно от последните години. Този път клубт ще носи логото, но без финансова изгода. Тоест, Барселона ще спре да плаща близо милион и половина евро, но в замяна каталунският клуб и неговата фондация обещаха да изпълняват социални проекти с УНИЦЕФ, като например подпомагане на бездомни деца.

УНИЦЕФ е на екипите на Барселона от 2006 година, когато Жоан Лапорта бе президент на клуба в своя първи период. Действие, което имаше световно въздействие и направи Барселона - „Més que un Club“.

В продължение на пет години Барселона играеше с логото на УНИЦЕФ отпред на фланелките си, а от 2011 година логото се намира е под номерата.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още