Барселона ще съкращава заплатите, но не и на играчите от първия отбор

dsport.bg

Вицепрезидентът на Барселона Жорди Моиш заяви, че планирането намаляване на заплатите в клуба може да не се отрази непременно на играчите от първия отбор.

Каталунският клуб планира съкращаване на перото за заплати, тъй като финансовите данни показват, че дългът на Барселона се е увеличил от 217 милиона евро през юни 2019 година до 488 милиона евро през юни 2020 година.

Барселона отчете финансови загуби на обща стойност 97 милиона евро за кампанията, като пандемията от COVID-19 силно е повлияла на клуба.

„Намалението на заплатите не е задължително да засегне играчите. Възможно е да има семесени формули“, коментира Моиш пред радио „Каталуня“.

„Договорите могат да бъдат адаптирани в съответствие със спортните критерии за пропорционалност и спортни обстоятелства“, добави вицепрезидентът на клуба.

„Това е изключителна ситуация и трябва да търсим решения в клуба, за да балансираме бюджета по възможно най-добрия начин.“

„Нашият приоритет трябва да бъде да запазим работните места на нашите служители“, каза още Жорди Моиш.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още