Барселона започна преговори за нов спонсорски договор с Ракутен

dsport.bg

Новият борд на директорите на Барселона знае, че генерирането на нови доходи е една от основните му мисии. Поради тази причина той вече е започнал да работи по някои въпроси от много голямо значение за клуба. Новите ръководни фактори на „Камп Ноу“ са започнали преговори за нов спонсорски договор с Ракутен, който е основният спонсор на клуба. Споразумението между двете страни изтича през 2022 година.

Ракутен е основният глобален партньор на клуба от 2017 година, тоест през последните четири години.

През първите години Барселона получаваше по 55 милиона евро от японската компания, но през последната тези приходи намаляха до около 30 милиона евро заради пандемията от COVID-19.

Двете организации подчертаха, че клубът и Ракутен укрепват своя съюз в момент, белязан от икономическите и социални ефекти от пандемията COVID-19.

Японската компания продължава да бъде основният глобален партньор на клуба.

Новият борд на директорите на клуба вече е в контакт с японската компания и се стреми към подновяването на спонсорския договор с нея.

Ръководството на Барселона иска да предложи нов сценарий на Ракутен и да се опита да продължи съвместната им работа.

Ракутен се интересува от издаването на ката на Фен Барса в Азия, един от проектите, които съветът на директорите на клуба има предвид с оглед 600 милиона последователи, които каталунците имат по света, а това може да им помогне финансово.

Създаването на подобна карта може да струва 30 евро годишно и би дала предимство на тези, които я имат при преживявания свързани с Барселона. В този смисъл Ракутен може да помогне и за създаването на центрове по света, подобни на музея на Барселона, в които да бъдат пресъздавания преживяванията от музея на „Камп Ноу“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ