Барселона започва нова процедура по намаляване на заплатите

dsport.bg

Барселона започва нова процедура по намаляване на заплатите на своите служители. Ръководството на клуба вече осведоми играчите с писмо за процедурата и започването на преговори.

Клубът насърчи играчите да изберат свой представител от отбора, който ще се присъедини към преговорите.

Барселона вече намали заплатите на своя персонал през миналия сезон, в резултат на състоянието на извънредно положение, което бе въведено в Испания, причинено от пандемията от COVID-19. Каталунците се възползваха от ERTE. По този начин преговорите с футболистите позволиха заплатите на служителите да не бъдат засегнати.

Финансово положение на Барселона, а и на останалите клубове се е влошило през последните месеци.

Барселона вече обяви, че дългът на клуба се е увеличил до 488 милиона евро, а загубите само за последната година възлизат на 97 милиона евро.

Постъпленията на клуба за последната година са 855 милиона евро, което е с 192 милиона евро по-малко от предварително предвиденото в бюджета.

Барселона е изправен пред нов сценарий, който може да нанесе още по-сериозен удар върху клуба, защото според правните норми, в случай, че бъде постигнато споразумение за промяна на договорите на футболистите поради финансовите причини, те имат право да прекратят контрактите си.

Вярно е, че спортистите са обект на специални трудови правоотношения, които са основани на Кралския декрет на спортистите, но за всичко, което не е регламентирано в него се прилагат разпоредбите на Устава на работниците и другите общоприложими трудови разпоредби.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още