Бартомеу остави на Лапорта голям капан с безсмислени клаузи в договорите

dsport.bg

Жоан Лапорта се завърна в Барселона като президент след десетгодишно прекъсване, но му предстои изключително трудна работа само по отношение на финансите и изглежда няма време да мисли за успеха на отбора.

Барселона има невероятен дълг от над милиард евро и е изправен пред сериозен колапс, освен ако нещо не се промени през следващите месеци.

Лапорта пристигна в клуба, за да го извади от съмнителността, в която се озова при отчаяното ръководство на бившия президент Хосеп Мария Бартомеу. Той бе обявен за най-големия „гробар“ на клуба и изглежда е направил всичко, за да навреди на Барселона.

Бартомеу беше ядосан и разочарован миналото лято, когато всички му обърнаха гръб след отчаяните резултати и дори Лионел Меси поиска тогава да напусне клуба.

След няколко скандални решения в края на миналата година той най-накрая подаде оставката си. Преди да напусне клуба обаче, той нанесе още един огромен удар по Барселона.

А именно клубът трябва да плати цели 70 милиона евро на футболистите през това лято като компенсация за съгласието им да намалят заплатите си през миналата година поради пандемията от COVID-19.

Това обаче не е всичко, което е направил Бартомеу. Той удължи договорите на някои от футболистите и сложи клауза, която шокира всички. А именно в договорите има клаузи за изплащане на бонуси на играчите в края на контрактите, което е наистина невероятно.

Освен това има клауза, според която заплатата на почти всички футболисти се увеличава от сезон на сезон, независимо какъв успех е постигнат. Лапорта има невероятна работа, за да спаси Барселона от колпас и едва по-късно може да мисли за футболния сегмент и резултатите.

Ето защо мнозина вярват, че Лапорта е искал Барселона да играе в Суперлигата, защото това би ибло спасени за клуба по отношение на финансите. Барселона щеше да получи цели 350 милиона евро само от участието си в турнира.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още