Бартомеу: Поведението на Артур е неприемливо и непростимо!

| Испания

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че клубът е предприел действия срещу полузащитника си Артур. Бразилският футболист отказа да играе за клуба, въпреки че има действащ договор.

Артур бе разменен за Миралем Пянич от Ювентус. Двамата футболисти ще сменят клубовете си веднага след края на настоящия сезон.

Бразилският халф на Барса обаче отказва да се присъедини към своите съотборници, които се подготвят за доиграването на Шампионска лига.

Артур обяви бойкот, не желае повече да играе за Барселона

Барселона образува дисциплинарно производство срещу Артур

„Искахме да удължим договора на Артур с Барселона, но икономическата ситуация е сложна“, заяви Бартомеу пред вестник „Спорт“.

„Случи се така, че Артур получи много добра оферта от Ювентус. В Юве играе Миралем Пянич, към когото имаме интерес от дълго време. Артур прие да напусне Барселона, той не успя да се наложи достатъчно добре в тима. Ювентус му предлага тройно по-висока заплата и редовна игра в мъжкия отбор. Икономическото положение в Италия е много по-стабилна“, коментира босът на испанския вицешампион.

„Имахме уговорка с него, че ще играе за Барселона до края на сезона. Той е важен футболист и може да ни помогне, но така и не се появи. Това е неприемливо поведение и ние решихме да предприемем действия. Трябва да анализираме какво накара Артур да вземе това решение. Ще го попитаме за мотивацията му, но със сигурност ще има санкции. Ако един работник не си изпълнява задълженията, той не получава заплата. Освен това Артур показа неуважение към клуба и съотборниците си, което наистина е непростимо“, допълва изказването си Бартомеу.

Бартомеу: Не мислим за треньорска смяна

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още