Баскетболист от Германия се включва в БФБ е-баскет лига

| Баскетбол, Спорт

Джарел Райшел, който играе за състава на Раста Вехта от Първа Бундеслига, се записа за участие в БФБ е-баскет лига, организирана от Българска федерация по баскетбол. 28-годишното леко крило е играл също за Westchester Knicks в НБА G-лига и по време на лятната лига на асоциацията е бил в състава на Golden State Warriors. Райшел се включва в БФБ е-баскет лигата по покана на нейния администратор Виктор Владов, с който са били съперници в Бундеслигата и НБА G-лига.

Записването за участие в БФБ е-баскет лигата протича при изключително голям интерес. За по-малко от 18 часа от неговото начало регистрационната форма (https://basketball.bg/ps_request.php ) на сайта на БФБаскетбол беше попълнена от 120 души. Записването приключва в неделя (05.04.2020 г.) в 19:00 часа, но колкото по-рано бъде попълнена регистрационната форма, толкова по-голям е шансът състезателят да играе с желания от него български отбор.

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо на някои от срещите. Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още