Баскетболистите ни ще излязат срещу Босна със специални ленти

dsport.bg

Националният отбор за мъже ще се включи отново в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода 27  ноември –  05  декември 2021  година Спешъл Олимпикс България отново ще организират  промоционална  кампания  с цел e да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 г. От тогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс нарастна от 13 000 до близо 60 000 в Европа.

В подкрепа на каузата „лъвовете“ ще излязат срещу Босна и Херцеговина на 29 ноември в „Арена Ботевград“ със специални ленти “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България”  на екипите си.

Александър Янев пък обобщи отдадеността на националите ни към каузата със специално видео. „Ако обичате смелите, ако се възхищавате на отдадените, ако искате да споделите усещането за победа, значи вече сте част от нас – феновете на Спешъл Олимпикс. Подкрепете достойнството, толерантността и приемането. Аз Александър Янев и съотборниците ми от  националния отбор на България по баскетбол вярваме, че Баскетболът е за всички!“, казва крилото в записа.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още