Джон Фюри, бащата на Тайсън Фюри се изказа много негативно за представянето на сина си в мача срещу Ото Валин, спечелен от британеца по точки след кървава битка, в която Тайсън трябваше да се боксира без да вижда с едното око заради тежка аркада в началото.

Тайсън Фюри се измъкна по точки в кървата битка с Ото Валин

"Не съм виждал Тайсън по-зле. Горд съм как успя да се измъкне, но трябва да бъде честен и да каже, че нещата не са наред. След осемседмичен лагер да бъде в такова състояние, в което изглеждаше след втори рунд. Неговата сила и мощ ги нямаше днес, беше много слаб още от първи рунд. Ако нещата се случваха по моя начин, много (от екипа на Тайсън) нямаше да ги има. Ако задържат този екип, това ще е (краят) с кариерата му."

"Да се боксира по този начин, знаех, че има проблем. Нямаше острота в ударите му, загуби формата си, силата я нямаше, краката не работеха заедно."

"Неговото желание за победа е безпрецедентно, но трябваше да работи много. Как може човек като Ото Валин, с лимитирани способности, да бъде толкова близо до успеха."

Относно тежката аркада на сина си, Джон Фюри заяви: "Контузия като тази мое да приключи кариера, той може би ще се нуждае от операция."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS