Aнсу Фати сбъдна детската си мечта на едва 16 година. Футболистът от Гвинея Бисау записа 12 минути за представителния отбор на Барселона при победата над Бетис с 5:2 във втория кръг на Ла лига. Едва ли е имало по-щастлив човек на планетата в неделя към 23:35 часа от родения през 2002-ра година Фати. Бащата на Ансу - Бори Фати сподели пред испанските медии след последния съдийски сигнал каква гордост е изпитал да наблюдава сина си на "Камп Ноу":

"Това е най-щастливият ми ден. Когато ми каза, че е извикан от Валверде, започнахме с майка му да плачем от радост. Бяхме на седмото небе от щастие. При пристигането ми в Барселона всички ми говореха колко е добър Ансу и как дриблира между всички."

Бори Фати също разкри как Барса са убедили семейството, че най-доброто място е именно "Ла Масия" за техния син, въпреки че условията на Реал Мадрид и Севиля са били по-благоприятни: 

"Реал Мадрид и Севлия ни осигуряваха по-добри обстоятелства, но ръководството на Барселона почука на нашата врата и лично постигнахме споразумение." 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS