Батков: Силно се надявам информацията за новия собственик на Левски да е грешна

dsport.bg

Бившият собственик на Левски Тодор Батков сподели, че не знае кой всъщност ще бъде новият притежател на мажоритарния пакет акции в клуба и се надява той да има сериозни намерения. В интервюто за БТВ, Батков каза, че се надява информацията за новия собственик на Левски да е грешна.

"Не съм в течение кой е новият собственик на Левски, но мога да кажа какъв си представям да бъде. Нямам отношение в неговото мотивиране, посредничество и запознаване. Левски е най-големият бранд в България и като бранд и местоположение би представлявал интерес за инвестиция. Това би било водещият мотив на подобен инвеститор да дойде в България. Трябва да се доверим на ръководството на клуба", сподели Батков. 

"Много спекулации тръгнаха. Левскарите трябва да имаме готовност с цената на всичко да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация. Надявам се новият собственик да има възможностите. Това вече сме го играли през 2013 и 2014. Миналата година беше върхът със събирането на пари от феновете. Левски ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Всички клубове изпратиха писмо до Милер, в което пишеха: "Ама защо ще давате пари само на Левски, дайте и на нас, а ние ще си ги разпределим". Силно се надявам информацията за новия собственик на Левски да е грешна. Благой Георгиев беше добър футболист и направи много добра кариера в Русия. Не мога да преценя каква ще бъде ролята му в Левски. Би могъл да бъде някакъв ръководител. Наско обяви, че той ще остане президент и ще отговаря за спортно-техническата част. Наско Сираков изрично подчерта, че ще обяви името на собственика, когато преговорите приключат", добави той.  

"Марката Левски си струва в една средна перспектива. Всичко е бизнес. Населението ни е бедно, но така или иначе вдига стандарта си. Ако се направи стадион с мол, магазини, хотел, какъв ще бъде проблемът? Всички клубове са зависими от политиците и в момента също е така. Базата на Левски е на държавата. Държавата даде пари на Ботев и Локомотив. Нещо се надлъгват с ЦСКА да правят съвместно дружество. Берое е зависим почти изцяло от държавата. Морално държавата е длъжник на Левски. Концептуално трябва да се изчистят нещата и да се реши по какъв път ще се върви", каза още Тодор Батков

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ