Гарет Бейл може да направи огромен проблем за Реал Мадрид през следващия сезон. В момента уелския футболист играе под наем в Тотнъм, но поне към момента „шпорите“ нямат намерение да го откупуват от „кралския“ клуб.

Заплатата му е огромен проблем и пречи на евентулния му трансфер. Никой не иска да му предложи условията, които Бейл има в Реал Мадрид. В същото време уелският футболист не иска да губи заплатата си, която е повече от 20 милиона евро годишно.

Настоящото споразумение между Бейл и Реал Мадрид изтича през лятото на 2022 година.

Ако „кралете“ не успеят да го продадат, може да се случи така, че да му плащат заплата, а той да прекара времето си по трибуните, защото отдавна е отписан от клуба.

Бейл освен това е в ролята на чужденец от януари. С Brexit играчите от Великобритания са чужденци в Европейския съюз, така че Бейл ще трябва да се бори за място с другите играчи, които са чужденци извън ЕС.

Фактът, че бе отписан показва, че всъщност няма да има битка, защото Реал Мадрид е в много трудно положение с неговия случай.

Разбира се, че съществува взъможност за прекратяване на споразумението между двете страни. В този случай Реал Мадрид ще трябва да му изплати пълната заплата за последния сезон по договора му, което при настоящите финансови обстоятелства представлява значителни разходи за „кралете“, които се опитват да спестят, колкото е възможно повече.

Бейл има 15 мача за Тотнъм и вкара четири гола, по един във всички надпревари, в които взе участие.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS