Суперсблъсъкът между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън може да се проведе в Беларус. Двубоят между големите звезди в UFC беше насрочена за 18 април, но шампионът Нурмагомедов съобщи, че не може да пътува за САЩ заради мерките, свързани с пандемията от коронавиус. 

Изпълнителният директор на беларуската федерация по смесени бойни изкуства Максим Королков потвърди, че страната е готова да приеме UFC 249.

"Да, отправихме официално предложение до UFC чрез наши приятели и посредници. Обяснихме им, че в Беларус няма забрана за провеждане на масови мероприятия. Декларирахме и подкрепата за евентуалното провеждане на събитието от страна на държавата в лицето на Министерството на спорта. "Арена Минск" може спокойно да приеме събитието. 15 000 е капацитетът на залата", обяви Королков.

"Получихме устен отговор от UFC. Благодариха ни за предложението и го включиха като план "Б" за провеждането на галавечерта. Те вече имат подготвено място за UFC 249, но Дейна Уайт не иска да го разкрие. При всички положения, вариантът с Минск ще бъде разгледан като потенциален домакин на бъдещи турнири", каза още Королков.

UFC официално отложи мача между Хабиб и Тони Фъргюсън

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS