Вече бившият старши треньор на Арда - Стамен Белчев, даде интервю за Дарик и dsport, в което призна, че сам е поискал да си тръгне от клуба.

"Да, наистина вече не съм треньор на Арда. Разделихме се по взаимно съгласие. Няма конкретна причина. При така стеклите се обстоятелства прецених, че е по-добре да се разделим. Поне аз исках", заяви Белчев.

"Не искам да коментирам нищо от финансова гледна точка. Оставам с най-добри чувства към всички. Искам да благодаря на всички в клуба. Като започна от шефовете, тренорите, футболистите, помощния персонал, медицинския екип – на всички. Пожелавам им най-доброто.  Днес се разделихме, но се надявам в най-скоро време пътищата ни да се пресекат отново.

Свършихме доста голям обем от работа. Въпреки че последните три мача резултатие ни не бяха добри, но като цяло като новак в групата свършихме добра работа. Мисля, че мястото на Арда е в Първа лига.

Можехме и по-добре да се представим, но за съжаление старта ни след нова година не беше добър, което ни попречи да се класираме в първата шестица, което е разочарование донякъде.  Първите мачове, в които не показахме истинското си лице, ни попречиха да сме по-напред", добави още бившият наставник на ЦСКА.

На въпрос дали след него може да си тръгнат и някои от футболистите Белчев заяви: "Аз мисля, че повечето от тях вече не са футболисти на Арда. Мисля, че са си разтрогнали договорите. Аз поисках прекъсване на договора. Нямам представа каква ще е политиката на ръководството от тука нататък. Надявам се да е същият отбор и с още по-добри резултати."

"Не съжалявам за нищо, което съм направил. При всички положения, ако си заслужава някъде другаде, ще започна работа. В момента времето за почивка е достатъчно", разкри той, запитан дали не съжалява, че не се завърна на "Българска армия" каквито слухове имаше.

Надявам се колкото се може по-скоро да сме по стадионите и терените. Никой треньор не иска да стои дълго без работа. Нашата работа не се знае кога ще започне, ще обмисля хубаво предложенията, ако има такива към мен", завърши Белчев.

Цялото изказване на Стамен Белчев може да чуете в аудио файла.

Арда и Стамен Белчев се разделиха по взаимно съгласие

Белчев след раздялата с Арда: В много малко клубове в България се работи толкова професионално

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS