Белгиец почина в първото колоездачно състезание в Белгия след Covid-19

| Спорт

Трагедия беляза първото колоездачно състезание в Белгия след принудителната пауза заради Covid-19. Местният състезател Нилс Де Вринд почина на 20-годишна възраст по време на състезанието Вортегем-Петегем, а причината е сърдечен удар.

Де Вринд е паднал изведнъж без съприкосновение с друг състезател, а в последствие е получил спешна медицинска помощ, но усилията на лекарите не са помогнали.

Надпреварата бе организирана от майката на белгийския шампион Тим Мерлие, който по всяка вероятност ще участва в завръщащата се в календара Обиколка на България. Заедно с него участва и друго голямо име в лицето на Сеп Ванмарке. Надпреварата обаче бе прекратена 13 километра преди финала заради случилото се с Де Вринд.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още