Защитникът на Белгия Артур Теате отрече да е отправял критики към селекционера Доменико Тедеско. Футболистът бе заменен в 72-ата минута при победата на „червените дяволи“ с 2:0 над Румъния на Евро 2024.

Теате даде знак към резервната скамейка, че иска смяна, а медиите го обвиниха, че е недоволствал срещу наставника на Белгия.

Всички сценарии за елиминациите на Евро 2024

„Искам да направя нещо правилно. Вчера се писа, че съм бил критичен към треньора и че той трябва да се смени по-бързо. Разбирам, че трябва да напишете нещо, но не ми харесва, когато изопачавате нещата", каза Теате.

„Казах само, че ако бяхме вкарали повече голове по-рано в мача, можехме да се променим, за да поддържаме всички свежи. Но никога не съм казвал, че той трябва да прави нещо по-бързо“, допълни крайният бранител.

 Белгия дочака победа на Евро 2024, завърза най-интригуващата група (ВИДЕО)

„Чувствах се много добре по време на мача. Не изпитвах никакъв дискомфорт, както на тренировка, до 70-ата минута. Бях и малко уморен, но не затова поисках да ме извадят. Получих силен удар по бедрото си, почувствах го малко да ме дърпа и реших да не поемам никакви рискове“, каза още той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS