12 гола в 26 мача не е резултат, от който всеки нападател трябва да се срамува, но когато става въпрос за Карим Бензема, мнозина смятат, че това не е представяне, с което той може да се гордее.

Френският футболист също е наясно с това, а като причина за по-слабите игри футболистът на Ал Итихад посочи факта, че има нужда от помощ от своите съотборници за по-добри игри.

Той заяви това в интервю за медиите в Саудитска Арабия, които му зададоха конкретен въпрос защо не е на нивото, на което беше в Реал Мадрид.

„Напълно нормално е. Това не е Реал Мадрид, имам други играчи до мен и е съвсем очаквано мачовете ми да са различни. Не мога да играя и да печеля сам, имам нужда от качествени съотборници, каквито имах в Реал Мадрид“, каза Бензема.

Французинът премина в Саудитска Арабия преди малко по-малко от година, но все още не се знае дали ще носи фланелката на същия клуб през следващия сезон.

„Има време, ще видим какво ще стане занапред. Това е първият ми сезон в Саудитска Арабия и където и да играя искам да печеля и да вкарвам голове. Напълно съм фокусиран върху случващото се в Ал Итихад и изобщо не съм мислил за смяна на средата. Всеки ден се появява нова информация, така че ще видим какво ще ни донесе времето“, каза загадъчно Бензема.

В момента Ал Итихад заема четвъртото място в класирането на Саудитска Арабия, като в последните два мача отборът не успя да спечели.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS