Бербатов емоционален: Благодаря ви и съжалявам, правим това по принуда (ВИДЕО)

dsport.bg

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изнесе речта си по време на Конгреса в НДК. Той бе силно емоционален, като заяви почти през сълзи, че единственото, което иска е честно и прозрачно провеждане на Конгреса. Той благодари на клубовете за смелостта и бързата реакция. Бербатов се извини, че всичко трябваше да се проведе по този начин, като заяви, че това не е в полза на футбола.

„Не ми е приятно това, което се случва. Тъжно ми е, но сме принудени да направим това и го правим. Хората, които присъстваха на предишния Конгрес чуха речта ми. Всички кандидат-президенти и клубове трябва да присъстват. Това е футболът – една честна надпревара. Ние се борим за честен и прозрачен Конгрес, но досега не ни се даваше шанс за такъв. Това, което правим в момента е в рамките на закона. Няма какво да се притесняваме. Тъжно е, но е наложително, принудително. Правим го за доброто на футбола.

Трябва обединение. Не искаме много, искаме само честен Конгрес. Вие, клубовете, сте върховният орган на БФС. Това, което направихте е революционно. Нямах подготвена реч, исках да импровизирам. Всеки може да ме държи отговорен, ако не изпълня обещанията, които дадох по време на обиколките из страната. Дори екипът ми ще ме държи отговорен, ако престъпя моралния компас, който съм си сложил или не спазя думата си.

Благодаря ви, че дойдохте и съжалявам, защото футболът не печели от всичко това. Детско-юношеският футбол е приоритет за мен. Искам да видя някой като мен, Стилиян или Мартин. Когато ми дойде времето, нека заповяда някой друг, или ако прецените, че не ставам, направете същото, което правите сега“, каза Бербатов.

Пуснат е анонимен сигнал до 112, полиция в НДК при Конгреса на Бербатов (ВИДЕО)

БФС остро осъди фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава

Радостин Василев: Държавата не знае какво се случва тук (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на БФС пристигна в НДК (ВИДЕО)

Бербатов: Ясно е какъв цирк се разиграва, но Конгрес ще има (ВИДЕО)

ЦСКА с представител пред НДК, проверка показа, че залата е запазена от БФС (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ