Бербатов: Очаквано - протоколът от Конгреса е сериозно манипулиран

dsport.bg

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели в социалните мрежи, че очакваното от него и екипа му се е случило - протоколът от Конгреса, който се проведе на 12 октомври, бил сериозно манипулиран. 

По искане на екипа на Бербатов – регистърът показа протокола от конгреса

Ето какво написа Бербатов: 

Стремежът на БФС всячески да прикрие направените нарушения на устава си и закона по време на конгреса, проведен на 12 октомври 2021 г., се потвърдиха, след като протоколът, изготвен от приближените на Борислав Михайлов, излезе наяве.

Припомняме, че това стана възможно въпреки направения опит той да бъде видим само за Търговския регистър и никой от клубовете, участвали в конгреса, да няма достъп до него – грубо нарушение на закона. Направихме необходимото и протоколът бе публикуван от Агенцията по вписванията.

За съжаление, опасенията ни, че той няма да отразява фактически случилото се в конгресната зала, а ще бъде манипулиран, се оправдаха.

В момента тече детайлен анализ на случилото се в залата на база на аудио и видео файловете от целия конгрес.

Междувременно в медиите започна да излиза информация, съпоставяща протокола и това, което реално се случи на конгреса.

Нашите юристи правят същото, а и някои от тях присъстваха в залата.

Пороците по организацията и провеждането на конгреса заедно със сериозните различия между протокола и реалните събития убедително сочат, че няма съд, който би отредил, че решенията, взети на този конгрес, са легитимни.

 Отново напомняме, че ние се придържаме единствено към устава и закона. Това е начинът, по който БФС трябва да се ръководи в своите действия. Болезнено е, но това е и начин футболният съюз да скъса веднъж завинаги с порочните практики, с които настоящото ръководство на БФС борави всекидневно.

Привеждаме само един пример, от който смятаме, че става ясно какво имаме предвид с гореизложеното:

В протокола е записано - „Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати – 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци – гласуване за президент на БФС - 4 броя).“

Категорично невярно. Такова изказване от страна на водещия Камен Костадинов не е имало (справка – аудио файловете, с които разполагаме, част от които разпространихме в медиите).

В протокола още е записано: „Председателят на Комисията за избор на президент и членове на ИК обяви, на основание чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС, че необходимият брой гласове за избор при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат.“

Категорично невярно. Такова изявление не е правено пред конгреса (справка – аудио файловете на целия конгрес, с които разполагаме).

Освен това, в никоя част на протокола не присъства обявеното от трибуната от водещия Камен Костадинов - „…за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за вземането на решения след направената проверка.“

Думите на Камен Костадинов чуйте тук ???? bit.ly/30Kk2YF

Докога ще търпим това порочно управление и това напълно провалило се ръководство на БФС?"

Бербатов пред Дарик и dsport: Явно има много пороци в протокола, след като съдът не приема вписването на ръководството на БФС (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ