Бербатов с апел към клубовете: Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС

dsport.bg

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов пусна в социалните мрежи видеообръщение към всички футболни клубове в страната. 

"Вече стана ясно с безумните декларации, които се разпространяват от името на БФС. Декларации, които нямат никаква юридическа и правна стойност. Въпреки това те се опитват и ви задължават да ги подписвате. С тях БФС се опитва умишлено да подведе всички вас клубовете да заявите отказ от законните си права, а именно когато има беозчиливи нередности, фалшификации, машинации в дейностите на БФС вие клубовете да не казвате и правите нищо.

Безочието на БФС става все по-голямо, защото с искането да ги подпишете ви правят съучастници с всички тези нередности. Да нарушавате собствения си устав да искате да не се обжалват решенията на миналия Конгрес. Абсурд. БФС е организация на футболните  клубове в България и сегашното ръководство абдикира от задълженията си да представлява своите членове и сега иска да хвърли всички вас клубовете сами да се оправяте с държавните институции. Какво стои зад всичко това е ясно. БФС разбира, че никъде не са желани и няма кой сериозен държавник да седне да разговаря с тях камо ли да работи с тях. Както виждаме основна опорна точка на партиите в момента, преговарящи за съставяне на редовно правителство, е борбата с корупцията. Как тогава БФС си мисли, че след всички неприключили и започващи разследвания за безстопанственост и съмнения за корупция те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа е напълно неясно.

Апелирам към футболните клубове в България - не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС, свързани само с това да ви заблуждават и да ви използват да се задържат на власт колкото се може по-дълго. На предложените за членство нови клубове искам да кажа следното. На 18 март 2021 предстои редовен конгрес на БФС там ще бъдете приети без изключение - разликата е само в няколко месеца, но и в това, че ще бъдете приете на честен и прозрачен конгрес Този път няма да позволим Конгресът да бъде опорочен отново. Това е Конгрес, който ще се състои, на който трябва да бъде избран президент и ново ръководство и да бъде приет бюджет за следващите години инач БФС няма как да функционира. С вас сме и ще отстояваме вашите интереси", каза Бербатов в обръщението си. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ