Бербатов: Ще оспорваме в съда, не сме се отказали (ВИДЕО)

dsport.bg

Димитър Бербатов заяви, че ще оспорва в съда резултата от Конгреса. Според него не е спазен устава, защото Борислав Михайлов не е получил 50%+1 от гласовете на регистрираните делегати, които са 483. Михайлов беше преизбран за пети мандат с 241 гласа. 

„Опитах да обясня. Не разбрах какво ни отговориха. В устава е написано, това е правилното нещо, но… Ще оспорваме пак, има съд може да се обърнем натам. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула“, заяви Бербатов, след като напусна Зала 1 на НДК.  

„Ние се водим по устава, но те не го правят. Следователно загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение. 483 са вътре. Самият водещ каза, че за да победи на кандидата му трябва 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отказваме. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата“, продължи той.

„Водещият от начало казва, че има 483 делегати, трябва 242 гласа, за да някой да победи. Накрая един глас не достига. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били допуснати по причини, които не са ми ясни. Защо не са допуснати? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че трябват 242 гласа от 483“.

„Каквото и да се случи ние сме морални победители. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме свидетели. Видяхте какво опитахме да направим. Няма от какво да се срамуване, излизаме и говорим. Наше право е да оспорим това решение. Пак не се следва устава“.

„Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможност да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдатели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не успях да разбера. Нашият адвокат говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати“.

„Имаше подвиквания, което е напълно нормално. Не беше правилното решение, така излиза. Стенограмата може да се предостави, така е записано. Ние сме за промяната. Различно поколение сме. Ще продължим да правим това, което правим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом трябва“.

„Не знам как ви звучи на вас, но на мен ми звучи правилно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма за какво да съжаляваме, само че пак се извъртяха правилата, което не е правилно“.

„Не съм доволен от бройката гласове, благодаря на клубовете, които гласуваха за мен. Трябва да ги попитате защо не се спази устава“.

„Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не трябва да се взима насмешка. Осем клуба са това и е за уважение. Не мога да говоря от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава уважение. Хората, гласували за мен, също заслужават уважение. Продължават вътре споровете. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е почти същият. Президентът на Локомотив София беше. Другите са същите. Продължава старата система да има президенти. Те ще ви обяснят. Ще си останете изненадани“.

„Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните сред, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере днес, е ясно какво ще се случва. Живеем в необичайно време. Благодаря на хората, които дойдоха. Ще си търсим правата и да се надяваме отново да има справедливост. Тежки са тези битки, но аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите планове. Ако се беше получило, както очаквахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с начина, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е правилно“.

„Преброяването мисля, че беше прозрачно. Имаше хора от УЕФА и ФИФА, които следяха нещата.  Затова казах, че осем гласа към Порточанов не е повод за присмех, въпреки че го е приел за разочарование. Аз търсих единствено победата. Един глас тези хора си присвоиха и не им прави чест. Публична личност съм. Стилиян и Мартин това правим цял живот. Продължаваме с опитите да си търсим правата в съда, защото това, което случи днес най-накрая не беше правилно“.

„Вие ще видите последствията и сами ще си направите изводите. Видях снимките от банкетите вчера. Хората трябва да ядат, не може да ги съдим. Ясно е, че са събирани. Качих снимка как ние проведохме кампанията и как те – с ядене и пиене. Различни виждания на нещата. Ясно, че те плащат всичко. Не това обаче е най-важното .Трябваше да има балотаж. Неправилно решение на водещия не по устав. Ще си търсим правата“.

„Не са спечелили. Дали ще тръгне футболът, ние в това вярваме. Тез опити за схеми, а няма пари за отборите продължава и до днес и ще продължи. Ние сме опозиция и ще опитаме да оправим нещата, Направихме всичко, което зависи от нас. Не съм се допитвал до други хора. Не е рано, на 41 години съм. Сега е времето да се гради. То ще се случи рано или късно, но сега ще си търсим правата по някакъв начин“.

„20 клуба да не бъдат допуснати, дори 10 по необясними причини… Как са излъчили делегатите си. БФС няма право да пита. Винаги може да се намери вратичка някой клуб да не участва. Отбори от моя регион не бяха допуснати. Не съм запознат кои са точно тези. Трябва да питам и аз. Явно в случая са им отказали достъпа. Не знам дали са дошли. Тези отбори щяха да направят разликата“, каза още Димитър Бербатов. 

Голяма драма: Борислав Михайлов остава президент на БФС, изпревари Бербатов с 11 гласа, 1 глас не стигна до балотаж

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още